Goud glanst weer

Goud glanst weer

Beleggers beschouwen goud over het algemeen als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid. Het edelmetaal biedt echter geen rendement op de investering (rente), waardoor het minder aantrekkelijk is wanneer de rentetarieven stijgen en er hogere rendementen te vinden zijn op obligaties en andere activa.

Na de forse rentestijgingen van de afgelopen jaren hebben beleggers het afgelopen jaar steeds meer gerekend op renteverlagingen door wereldwijde centrale banken. De economische groei is namelijk wat afgekoeld en de inflatie lijkt te zijn beteugeld. Inmiddels verwacht zelfs 70% van de Amerikaanse beleggers dat de Fed in juni haar beleidsrente zal gaan verlagen. Dit zorgt voor een nieuwe run op het edelmetaal.

De goudprijs is de afgelopen maanden sterk opgelopen waardoor de neutrale fase van de afgelopen jaren opwaarts wordt verlaten. De doorbraak boven de toppen vanaf 2020 heeft de weg omhoog vrijgemaakt. De goudprijs kan hierdoor verder blijven stijging richting ons berekend koersdoel op $2.500.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot