vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Duitse beurs bereikt stevige barrière

Duitse beurs bereikt stevige barrière

Het sterke herstel van de aandelenbeurzen wereldwijd lijkt deze week even tot stilstand te zijn gekomen. Na forse koersstijgen van gemiddeld 10% sinds eind oktober moeten de meeste indices deze week een stapje terug doen.

Voor de Duitse beurs komt de correctie precies op het moment dat een belangrijke barrière is bereikt. De DAX 40 index is de afgelopen weken sterk hersteld, maar is nu aanbeland in de weerstandszone rond 16.000 punten.

De DAX index lijkt haar hoofd momenteel te stoten op het niveau waar de index al eerder enkele keren op is afgeketst. Deze zone begint dus steeds belangrijker te worden. De stijgende trend van de Duitse beurs is momenteel nog intact, maar de onderzijde wordt wel getest.

Indien de weerstandszone daadwerkelijk te zwaar blijkt en de stijgende trend wordt verlaten, kan een grotere correctie plaatsvinden. Het eerste richtpunt wordt dan de steunzone rond 15.500 punten, waar de index in het recente verleden ook al enkele keren is opgevangen.

 

 

Vooralsnog is het positieve kortetermijn plaatje intact. Een doorbraak van de weerstandszone zal de opgaande trend een nieuwe impuls geven richting de hoogtepunten van deze zomer. De Duitse beurs zal snel richting moeten kiezen.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot