vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Shell op weg naar nieuwe hoogtepunten

De gestegen olieprijs heeft Shell de afgelopen maanden geen windeieren gelegd. De koers van het aandeel is hard opgelopen en nu wordt ook een belangrijke barriere van meerdere oude toppen vanaf 2002 doorbroken.

Als we echter het koersverloop van Shell vanaf 1984 bekijken, dan valt op dat Shell na een krachtige stijging in de jaren negentig de laatste 25 jaar per saldo nauwelijks wat is opgeschoten.

In de jaargrafiek hieronder (waarin iedere bar het koersverloop van 1 jaar weergeeft) is goed te zien dat de koers vanaf 1997 in een zijwaartse bandbreedte heeft bewogen. Hoewel de uitslagen binnen deze bandbreedte wel volatiel waren, is het aandeel per saldo vlak blijven liggen.

Door de sterke stijging sinds de coronacrisis heeft Shell nu de licht dalende bandreedte weten af te breken. Indien Shell de uitbraak de rest van het jaar weet vast te houden, klaart het zeer langetermijn technische beeld flink op en kan er verder omhoog worden gekeken.

Het eerste koersdoel wacht op het all-time high uit 2000 rond €37,95, maar ook (fors) hogere koersniveaus kunnen dan niet meer worden uitgesloten.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot