vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
S&P 500 index aanbeland in belangrijk steungebied

S&P 500 index aanbeland in belangrijk steungebied

De brede Amerikaanse aandelenindex S&P 500, waar de 500 grootste Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen in zijn opgenomen, lijkt net op het juiste moment te worden opgevangen.

Na de daling van de afgelopen weken is de index aanbeland bij een belangrijk steungebied, dat stand dient te houden om verdere verzwakking te voorkomen. Vooralsnog lijkt het erop dat de index daadwerkelijk in deze zone wordt opgevangen.

Rond 4.280 punten liggen onder andere de oude top van augustus vorig jaar, de oplopende steunlijn onder de bodems vanaf eind vorig jaar en het 200-daags gemiddelde. Zolang de S&P 500 index zich boven deze zone weet te handhaven, blijft het positieve langetermijn beeld intact.

Vanaf deze steun kan nu een nieuwe opleving plaatsvinden binnen de stijgende trend. De recente toppen vormen hierbij het eerste richtpunt, maar het langetermijn koersdoel blijft gehandhaafd op het all-time high van januari vorig jaar rond 4.818 punten.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot