vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Nieuwe verzwakking AEX in aantocht?

Nieuwe verzwakking AEX in aantocht?

De beurs in Amsterdam weet al enige tijd niet meer te overtuigen. Na de daling van begin augustus is de index wel gaan consolideren, maar een serieus herstel is vooralsnog achterwege gebleven.

De matige prestaties leiden er nu toe dat de index een mogelijke lagere koerstop vormt onder de koersbodems van eerder deze zomer. Een doorbraak onder de dieptepunten van medio augustus zal de lagere top bevestigen en ruimte vrijmaken voor een grotere daling richting in eerste instantie 711 punten.

Als we naar het cumulatieve volumeverloop van de index kijken, dan valt op dat er steeds meer kapitaal aan de index wordt onttrokken. De On-Balance-Volume-indicator, die de geldstromen binnen de AEX weergeeft, is inmiddels verder omlaag gedraaid en beweegt al duidelijk onder de dieptepunten van vorige maand. 

Aangezien de koers vaak de onderliggende geldstromen volgt, wordt de kans steeds groter dat ook de AEX zelf binnenkort verder omlaag zal draaien. 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot