vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
ASML aanbeland in steunzone

ASML aanbeland in steunzone

Terwijl ASMI en Besi onlangs nog nieuwe hoogtepunten op het bord wisten te zetten, na de publicatie van positiever dan verwachte halfjaarcijfers, blijft de euforie bij de grootste Nederlandse chipper ASML wat achterwege.

Het aandeel heeft vanaf de top van mei dit jaar wat terrein moeten prijsgeven en weet vooralsnog niet onder de verkoopdruk uit te komen. De koers noteert momenteel zelfs meer dan 20% onder het all-time high uit 2021 en het aandeel heeft de grootste moeite om de weg richting deze top weer op te pakken.

 

 

Vanaf eind vorig jaar beweegt ASML in een gematigd opgaand trendkanaal waarbij iedere hogere koerstop wordt gevolgd door een stevige correctie. Van koopkrachtige vraag naar het aandeel is zeker geen sprake.

De afgelopen maanden is de koers weer teruggevallen naar de onderzijde van het trendkanaal, waar de koers nu wat steun lijkt te vinden. Rond dit niveau ligt ook de 200-dagenlijn die de koers al eerder heeft weten op te vangen.

Om het gematigd positieve beeld intact te laten, dient ASML op korte termijn weer op te veren en omhoog te draaien. Wellicht kan dan op termijn het vizier weer worden gericht op de oude hoogtepunten. 

Een neerwaartse doorbraak uit het trendkanaal zal echter nieuwe verkoopdruk uitlokken en ruimte vrijmaken voor een grotere koersval. Opletten dus.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot