vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Boeing lijkt los te komen

Boeing lijkt los te komen

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing ligt er technisch bezien prima bij. Het aandeel heeft met de opleving van eind vorig jaar de dalende trend afgebroken en wist al snel boven haar 200-daags gemiddelde terug te keren. Nu lijkt het aandeel ook een hogere koersbodem te voltooien.

De afgelopen maanden maakte de koers even pas op de plaats. Boeing heeft nieuwe krachten verzameld na de eerste sterke stijging en lijkt klaar te staan om de opmars te hervatten. Indien de neutrale fase vanaf begin dit jaar opwaarts wordt afgebroken, met een doorbraak boven weerstand $221,33, dan wordt de stijgende trend hervat richting hogere koersniveaus.

Vandaag werd bekend dat de Ierse luchtvaartmaatschappij Avalon 40 vliegtuigen bij Boeing heeft besteld. Wellicht dat dit positieve nieuws het aandeel al een zetje in de juiste richting kan geven. Na een doorbraak boven de weerstand wordt de top van begin 2021 rond $278,57 het volgende koersdoel.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot