vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Valutapaar EUR/USD leeft op

Valutapaar EUR/USD leeft op

Nadat de Centrale Banken van Australie en Canada onverwacht de rente verhoogden deze week, gaf ook de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, aan alles in het werk te stellen om de Europese inflatie terug te brengen naar 2%.

Dit kan betekenen dat de renteverhogingen voor een langere periode zullen doorgaan dan verwacht. De euro steeg hierop ten opzichte van de dollar, waardoor het technisch plaatje van de EUR/USD verder opklaart.

Het valutapaar EUR/USD heeft de dalende trend vanaf begin mei verlaten en beweegt sinds begin deze maand per saldo zijwaarts. Binnen deze neutrale fase is de correctieve beweging afgebroken, waardoor een aaval op de eerste weerstand kan worden ingezet. Deze weerstand wacht rond $1,078. 

Door de opleving van de laatste dagen wordt ook een mogelijke hogere koersbodem zichtbaar. Dit wijst op toenemende vraag naar de euro. Een opwaartse uitbraak boven weerstand $1,078 zal de weg vrijmaken voor een groter herstel richting in eerste instantie $1,09.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot