vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Goud zet herstelfase onder druk

Goud zet herstelfase onder druk

De goudprijs is het afgelopen jaar hard opgelopen binnen de ruime neutrale bandbreedte van de afgelopen jaren. Goud leek in september 2022 nog neerwaarts uit te breken aan de onderzijde van de neutrale fase, maar een sterk herstel heeft ervoor gezorgd dat onlangs weer de bovenkant is opgezocht.

Rond de weerstand op $2.075 is de goudprijs onlangs op nieuwe verkoopdruk gestuit. De herstelfase is nog net intact, maar komt wel onder druk te staan. Een doorbraak van de oplopende steunlijn zal het technisch plaatje wat doen verzwakken en ruimte vrijmaken voor een daling richting de steun aan de onderzijde van de neutrale bandbreedte rond $1.675.

Voorlopig blijft goud dus vooral interessant voor speculanten die willen traden binnen de ruime neutrale bandbreedte. Pas na een overtuigende doorbraak boven weerstand $2.075 zal de oude langetermijn stijgende fase worden hervat en mogen hogere koersniveaus worden verwacht.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot