vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Prosus wacht op nieuws uit China

Morgen zal het Chinese techbedrijf Tencent haar cijfers over het eerste kwartaal publiceren. Beleggers in het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Prosus zullen hier met verhoogde interesse naar kijken. Tencent maakt namelijk ruim 75% van de investeringsportefeuille van Prosus uit.

De koersontwikkelingen van de Chinese techgigant hebben hierdoor grote invloed op het koersverloop van Prosus, al heeft het bedrijf aangegeven haar investeringen in Tencent steeds wat verder af te bouwen.

Prosus

Het technisch beeld van Prosus oogt momenteel neutraal. Het aandeel is de afgelopen maanden teruggevallen vanaf de weerstand rond €79 heeft recent de steunzone rond €63 bereikt. Hier is de koers onlangs opgevangen en lijkt een nieuw herstel te zijn ingezet.

Om verder te verbeteren, dient Prosus de correctieve fase van de afgelopen maanden af te breken. Pas dan kan een nieuwe aanval worden voorbereid op de weerstand rond €79.

Een doorbraak onder de steun zal daarentegen het beeld verder doen verzwakken en ruimte vrijmaken voor een grotere daling. Wellicht dat de cijfers van Tencent morgen de koers van Prosus al wat meer richting zullen geven.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot