vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

AEX stuit op tussenliggende weerstand

De beurs in Amsterdam komt vandaag per saldo niet ver van haar plaats. Na een positieve start is de index op wat verkoopdruk gestuit en moest een deel van de winst worden prijsgegeven. 

De strengere exportregels voor techbedrijven naar China zorgen ervoor dat ASML vandaag een stapje terug moet doen. De zware weging van het aandeel in de index lijkt een grotere stijiging van de AEX vandaag in de weg te staan.

AEX index

De Nederlandse hoofdindex heeft haar hoofd vandaag nogmaals gestoten aan de tussenliggende weerstand rond 750,7 punten. Hier is de index in de afgelopen dagen al vaker op afgeketst. Om verder te verbeteren en de oude top rond 755 punten weer op te kunnen zoeken, dient de index eerst deze horde te overwinnen.

Mocht de herstelfase binnen de bandbreedte worden afgebroken, dan kan ook een terugval richting de bodems rond 735 punten weer plaatsvinden. Vooralsnog blijven we voorzichtig omhoog kijken.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot