vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Small cap index blijft positief

De Nederlandse small cap index weet net als haar grote broers, de AMX en AEX index, het herstel steeds verder vorm te geven. De ASCX index is vanaf de dieptepunten van oktober vorig jaar inmiddels al 20% gestegen.

De index van de kleinere beursfondsen oogt ook op zeer lange termijn positief. In de maandgrafiek hieronder is goed te zien dat de index bij de correctie van afgelopen jaar is opgevangen rond de oude toppen van 2018 en sterk is opgeveerd. De terugval heeft dus voor een pullback richting de voormalige weerstand gezorgd, waarmee de uitbraak is bevestigd.

Nu de koers weer opwaarts draait, wordt de pullback voltooid en kan het herstel richting de laatste toppen rond 1.462 punten verder vorm krijgen. Een doorbraak hierboven zal de stijgende fase vanaf 2012 een nieuwe impuls geven en ruimte vrijmaken voor een grotere stijging richting nieuwe hoogtepunten.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot