Zoeken:

Technische Analyse

Beurzen lijken soms chaotisch, de recente geschiedenis heeft dat aangetoond. Beurzen kunnen soms hard omhoog, maar ook hard omlaag. Emoties als hoop en vrees kunnen de markten erg onvoorspelbaar maken. De volgende video laat zien hoe TOSTRAMS.nl hierop inspeelt.

werkwijze
Klik hier voor de video!

Met Technische Analyse volgen de analisten van TOSTRAMS.nl de trends op beurzen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek op financiële markten weten we dat beurzen niet chaotisch bewegen maar doorgaans steeds duidelijke trends laten zien.

De verschillende trends corresponderen vrijwel altijd met de golfbeweging in de reële economie. Door consequent vast te houden aan technische analyse slagen de analisten van TOSTRAMS erin om voortdurend winst te maken, ook in mindere beursjaren. Omdat de golfbeweging op de beurzen opvallend veel overeenkomsten laat zien met onze 4 jaargetijden, zullen we deze metafoor ook in het voorbeeld hierna gebruiken.

TA

I. Na elke grote koersdaling volgt altijd een periode van stabilisatie, technisch is er dan sprake van bodemvorming oftewel het Voorjaar in de economie. Gedurende deze stabiele periode bewegen de koersen meestal zijwaarts. Tijdens deze neutrale periode is TOSTRAMS doorgaans zeer behoedzaam in zijn beleggingsadviezen. Als er al wordt gekocht, dan is dat alleen voor de korte termijn en voor snelle speculatieve ritjes.

II. Op het moment dat zo'n stabilisatie eindigt en de koersen opwaarts uitbreken, volgt vaak dan een langere periode van koersstijging. Een koersstijging, ook wel opwaartse trend genoemd,
correspondeert met de zomer in de economie. Het is de interessant om juist aan het begin van zo'n koersstijging in te stappen. De meeste aankopen doet TOSTRAMS dan ook in de overgangsfase naar de stijgende trend. Dat zijn dan vaak de winnaars van morgen. TOSTRAMS probeert tijdens de stijgende trend zolang mogelijk te blijven zitten.

III. Maar aan elke mooie beursperiode komt ooit een einde, zoals de recente geschiedenis hardhandig heeft aangetoond. Indien de derde fase, de herfst aanbreekt, is het hosannafeest voorbij. Opvallend is dat de koersen niet meteen gaan dalen, maar dat er eerst weer een periode van zijwaartse consolidatie volgt.
TOSTRAMS maakt van deze fase gebruik om posities op de beurs te verminderen of helemaal af te bouwen.

IV. Tenslotte de winter, de nachtmerrie van elke belegger, waarbij de koersen soms vele 10-talle procenten duikelen. In deze dalende fase heeft het geen enkele zin om in aandelen te zitten. TOSTRAMS wacht dan doorgaans rustig aan de zijlijn.

Bent u geïnteresseerd om adviezen te ontvangen op basis van de TOSTRAMS-methode? Klik dan hier voor één van onze producten.