Zoeken:

B.O.B.-strategie (Best of the best strategie)

TOSTRAMS is op geen enkele manier gebonden aan een bank of broker en kan dus helemaal onafhankelijk zijn beleggingsstrategie bepalen. Mede daarom, en omdat de lange termijn adviezen van TOSTRAMS voor 100% op basis van de B.O.B.-strategie worden beheerd, is TOSTRAMS soms ook helemaal uit de markt, bijvoorbeeld tijdens de beurscrisis van 2008, iets wat banken nooit doen.

Aan het einde van de 80-er jaren heeft Royce Tostrams de Best of the Best strategie ontwikkeld, ook wel de B.O.B.-strategie genoemd.
TOSTRAMS volgt meerdere portefeuilles aan de hand van deze strategie. Door altijd goed vast te houden aan de voorwaarden van zijn B.O.B.-strategie slagen de TOSTRAMS portefeuilles er om jaar-in jaar-uit beter te presteren dan het beursgemiddelde. Zo wist de Nederlandse aandelenportefeuille in 2008 bijna 5% winst te boeken, terwijl de AEX in dat jaar bijna 53% is gekelderd. En recenter, in 2011 eindigde de Nederlandse aandelenportefeuille vrijwel break-even terwijl de AEX bijna 12% verloor.

B.O.B.-strategie in de praktijk
In het kort leggen we uit hoe de B.O.B.-strategie in de praktijk in zijn werk gaat:

BOB

Voorwaarde 1:
Een stijgende trend is op de grafiek altijd goed herkenbaar aan het patroon van hogere toppen en hogere bodems. Een objectieve manier is te beoordelen of de koers van het aandeel boven de lijn van het 200-daags gemiddelde ligt en of deze lijn (rode doorlopende lijn op de grafiek) stijgt.

Voorwaarde 2:
'Dat een aandeel beter moet presteren dan andere aandelen op de beurs' beoordelen we aan de hand van de B.O.B.-lijn (blauwe doorlopende lijn op de grafiek). De B.O.B.-lijn geeft aan dat het aandeel van onze keuze beter of slechter dan andere aandelen presteert. Op de voorbeeldgrafiek zijn de koopmomenten van de B.O.B.-strategie gemarkeerd met de verticale zwarte stippellijn.

Klik hier voor het rendementsoverzicht

Bent u geïnteresseerd om adviezen te ontvangen op basis van de TOSTRAMS-methode? Klik dan hier voor één van onze producten.