vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
ABN AMRO maakt zich op voor nieuwe stijging

ABN AMRO maakt zich op voor nieuwe stijging

ABN AMRO heeft de laatste drie maanden niet meer weten te overtuigen. Na de sterke stijging van eind vorig jaar en begin dit jaar is de koers gaan corrigeren, al is de technische schade redelijk beperkt gebleven.

Het aandeel beweegt de laatste maanden in een licht dalende correctieve fase waarbij toppen en bodems steeds dichterbij elkaar komen te liggen. Dit heeft geleid tot de vorming van een zogenaamd wig-patroon (dalende driehoek).

Een dalende wig bestaat uit een dalende weerstandslijn en een minder scherp dalende steunlijn. Dit is de ruimte waartussen de koers beweegt. De uitbraak uit een dalende wig is vrijwel altijd opwaarts. 

Daarnaast valt op dat, terwijl de koers lagere bodems vormt, de RSI-indicator op steeds hogere niveaus wordt opgevangen. Dit wijst op positieve divergentie in het momentum, wat de kans op de vorming van een signifiante bodem doet toenemen.

Een koopsignaal zal optreden wanneer de dalende toppenlijn wordt doorbroken. De toppen rond €17 vormen dan het eerste richtput, maar een stijging richting (fors) hogere koersniveaus is zeker niet uitgesloten.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot