vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Duitse beurs breekt uit

De Europese beurzen noteerden donderdag hoger na het rentebesluit van de Federal Reserve en in aanloop naar dat van de Europese Centrale Bank. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,5 procent naar 15.398,20 punten. Voorzitter Jerome Powell van de Fed bevestigde in de persconferentie van woensdagavond dat de afname van de inflatie in de VS is ingezet.

DAX index

De Duitse beurs is door de positieve reactie op de woorden van Powell uitgebroken uit de consolidatiefase van de afgelopen weken. Nu het driehoekspatroon vanaf medio januari is afgebroken, kan de oude opgaande fase worden hervat. De doorbraak boven de top van 17 januari heeft de uitbraak bevestigd.

Indien de uitbraak standhoudt, kan de opmars worden voortgezet richting hogere koersniveaus. Het volgende richtpunt voor de DAX index wacht rond 15.736 punten, de top van precies een jaar geleden. Ook een stijging richting de oude hoogtepunten rond 16.290 punten, de toppen van november 2021 en januari 2022, sluiten we niet uit.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot