vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Europese aandelen leven op

Na een zwakke ochtendsessie zijn de Europese aandelenbeurzen vanaf het begin van de middag sterk opgeveerd. Hoewel beleggers in afwachting zijn van de rentebesluiten later deze week, durven de eerste speculanten alvast weer in te stappen.

Bij de meeste Europese indices is het technisch beeld de laatste weken wat meer neutraal. Na de sterke stijging in de eerste weken van het jaar is de opmars stilgevallen en bewegen de beurzen vooral zijwaarts.

Ook de Euro Stoxx 50 index, die de 50 grootste Europese beursgenoteerde bedrijven volgt, laat al enige tijd een vlak koersverloop zien. De index beweegt per saldo zijwaarts tussen steun rond 4.093 punten en weerstand rond 4.197 punten. 

Het technisch beeld lijkt wel wat op te klaren nu de index de correctieve fase binnen deze bandbreedte heeft afgebroken. Er kan nu een herstel worden ingezet richting de bovenzijde van de bandbreedte. Pas hierboven zal het beeld verder opklaren en kan de opgaande fase vanaf begin dit jaar weer worden opgepakt.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot