Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Profiteert Besi van nieuwe Apple-chip? Dít weten we tot nu toe’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Profiteert Besi van nieuwe Apple-chip? Dít weten we tot nu toe

Profiteert Besi van nieuwe Apple-chip? Dít weten we tot nu toe

Het aandeel Besi is vandaag een grote stijger door het gerucht dat de hybrid bonding-machines gebruikt zullen worden voor de nieuwe M5-chip van Apple. Volgens een analist van Morgan Stanley wil Apple voor de nieuwe M5-chips de System on Integrated Chips (SoIC) technologie van TSMC gebruiken. Een SoIC is een combinatie van verschillende typen chips zoals een CPU, een GPU en geheugen. Een SoIC is efficiënter ingericht dan oudere varianten, waardoor er energie bespaard kan worden. Dat is tegenwoordig natuurlijk erg belangrijk geworden. De nieuwe hybrid bonding technologie van Besi is erg geschikt voor deze SoIC technologie. Vandaar dat TSMC naar verwachting flink wat hybrid bonding machines zal gaan bestellen bij Besi. Dat zou eerder dan verwacht een flink hogere omzet kunnen betekenen voor Besi. Wij hadden het aandeel eerder al van een Buy-advies voorzien.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!