Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘PayPal: tijd om in te stappen?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium PayPal: tijd om in te stappen?
Beeld: iStock

PayPal: tijd om in te stappen?

PayPal is behoorlijk afgestraft op de beurs. De groei is vertraagd en de concurrentie is toegenomen. Is de koersreactie terecht? PayPal is een betaalbedrijf dat ontstond door de fusie van twee kleine betaalbedrijfjes die waren opgericht door Elon Musk en Peter Thiel. Het bedrijf is destijds opgericht om online betalen eenvoudig en veilig te maken. Dit was in het begin van het internet nog lastig, iets dat de groei van Ebay deed haperen. Vandaar dat het PayPal in 2002 overnam. In 2015 werd het via een beursgang weer onafhankelijk. PayPal is in de kern altijd maar weinig veranderd. Het is nog steeds actief in online betalingen en nog steeds wordt je e-mailadres gebruikt, dat je weer kan koppelen aan een bankrekening of creditcard. De VS blijft veruit het belangrijkste land voor het bedrijf.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!