Amazon investeert 18 miljard in Duitsland
Beeld: ABM Financial News

Amazon investeert 18 miljard in Duitsland

(ABM FN-Dow Jones) Amazon.com gaat 17,8 miljard euro investeren in zijn logistieke netwerk en cloudinfrastructuur in Duitsland. Zo wil de Amerikaanse internetretailer de aanwezigheid in Europa vergroten nu de AI-hype de vraag naar betere clouddiensten opstuwt.

De technologiegigant reserveerde 10 miljard euro om de activiteiten in het land uit te breiden, bovenop een investering van 7,8 miljard euro die Amazon Web Services, de cloudcomputertak van de groep, in mei bekendmaakte.

Amazon zei dat het bedrijf dit jaar 4.000 nieuwe banen in Duitsland zal creëren in drie nieuwe fulfilmentcentra.

AI-ontwikkelingen leiden tot een golf van nieuwe investeringen door technologiebedrijven, die hun aanbod willen verbeteren om aan de vraag van klanten naar sterkere datacenters en clouddiensten te voldoen.

Vorig jaar kondigde Amazon plannen aan om een "soevereine", onafhankelijke clouddienst in Europa op te zetten. Dit zou organisaties in de publieke sector en klanten in sterk gereguleerde sectoren helpen om te voldoen aan nieuwe eisen die worden gesteld aan de data-opslag, zoals op het gebied van privacy en nationale veiligheid.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!