Faillissement Scotch & Soda heeft nauwelijks impact op vastgoedfondsen
Beeld: Vastned

Faillissement Scotch & Soda heeft nauwelijks impact op vastgoedfondsen

(ABM FN-Dow Jones) Het faillissement van Scotch & Soda heeft weinig tot geen impact op de in Amsterdam genoteerde vastgoedfondsen. Dit bleek woensdag uit een rondvraag van ABM Financial News.

Vanochtend werd bekend dat het de Nederlandse winkels van kledingmerk Scotch & Soda niet gelukt is om een doorstart te maken. De 28 fysieke winkels gaan nu dicht.

Vastgoedfondsen als Wereldhave, Vastned en Retail Estates worden hierdoor echter niet of nauwelijks geraakt, zo bleek uit een rondvraag van ABM Financial News.

Retail Estates en Vastned lieten weten dat Scotch & Soda geen huurder is in de panden van de vastgoedbedrijven.

Wereldhave heeft wel één pand verhuurd aan het kledingmerk. "Maar dit pand ligt op een goede locatie in Tilburg", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "Het is jammer dat we Scotch & Soda zien vertrekken, maar we zijn optimistisch dat we een andere huurder vinden."

De impact van het faillissement van Scotch & Soda heeft dan ook "geen grote impact" voor Wereldhave, aldus de woordvoerder.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!