Europese beurzen lager rond middaguur
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag lager na verse uitspraken van verschillende Fed-bestuurders.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een min van 0,1 procent op 514,40 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,2 procent naar 18.094,05 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,5 procent met een stand van 7.590,77 punten. De Britse FTSE daalde 0,1 procent naar 8.180,67 punten. 

De markt reageerde woensdag op de uitspraken van enkele Fed-prominenten die tot geduld maanden in aanloop naar een eventuele renteverlaging door de Fed.

In afwachting van het rentebesluit van de Bank of England van donderdag, lijkt de markt met de inflatiedata over mei die vanochtend gepubliceerd werden, er rekening mee te houden dat de rente ongemoeid wordt gelaten en dat de kans op een renteverlaging zich in augustus aandient. De Britten kampen nog altijd met hoge tarieven in de dienstensector.   

Olie werd woensdag goedkoper. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het rood op 80,56 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 85,17 dollar werd betaald, een daling van eveneens 0,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0738. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0729 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0740 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Golden Goose heeft besloten om zijn beursgang uit te stellen, zo maakte de fabrikant van hippe sneakers dinsdagavond bekend. De bedoeling was dat Golden Goose later deze week een notering zou krijgen in Milaan tegen een waardering van 2 miljard euro.

Kering heeft meer tijd nodig voor de transformatie van het merk Gucci, aldus analisten van AlphaValue naar aanleiding van mededelingen van de CFO. De koers daalde 1,1  procent. En Burberry blijft het volgens AlphaValue moeilijk houden. In China en de VS loopt Burberry volgens de analisten tegen een lastige consumentenmarkt aan. De koers daalde 0,6 procent.

Hargreaves Lansdown heeft een hoger bod van nu 11,40 pond per aandeel gekregen van een consortium van private investeerders. Dit is inclusief het slotdividend van 0,3 pond per aandeel. Het nieuwe bod is goed voor 5,41 miljard pond. Zakenbank Jefferies verhoogde het koersdoel van 10,35 pond naar het niveau van het nieuwe bod en verlaagde het advies van Kopen naar Houden. De koers daalde 0,8 procent.

De Noorse oliedienstverlener Subsea 7 gaat de aandeelhouder op basis van de gunstige groeivooruitzichten 1 miljard dollar uitkeren in de periode 2024 tot en met 2027 in de vorm van dividend. RBC Capital Markets ziet ruimte voor nog eens een verhoging van 30 procent. RBC schat dit in op basis van een krappe markt, de verwachte groei en margeverbeteringen. De koers steeg 1,4 procent.

JPMorgan heeft woensdag het advies voor Umicore verhoogd van Onderwogen naar Overwogen, maar het koersdoel ging van 22,50 naar 16,50 euro. De koers steeg 3,3 procent.

Halfgeleideraandelen als ASMI, STMicroelectronics en Infineon behoorden woensdag tot de grootste dalers in Europa.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag gesloten in verband met de viering van Juneteenth, de dag waarop in de VS de afschaffing van de slavernij wordt herdacht.

De S&P 500 index steeg dinsdag 0,2 procent tot 5.487,03 punten. De Dow Jones-index sloot 0,1 procent hoger op 38.834,86 punten en technologiebeurs Nasdaq eindigde nipt hoger op 17.862,23 punten.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!