Update: Just Eat biedt gratis levering aan Amazon Prime-leden
Beeld: ABM Financial News

Update: Just Eat biedt gratis levering aan Amazon Prime-leden

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway gaat maaltijden gratis bezorgen aan Amazon Prime-leden in Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Dit maakte de maaltijdbezorger woensdagochtend bekend.

Amazon Prime-leden krijgen daarmee als een van de eersten toegang tot de gratis bezorgoptie van Plus, een nieuw loyaliteitsprogramma die Just Eat in de komende maanden zal lanceren. Onder dit programma kunnen klanten profiteren van exclusieve deals en kortingen bij aangesloten restaurants en retailers.

De gratis bezorging voor Prime-leden geldt vanaf een bestelling van 15 euro.

CEO Jitse Groen verwacht dat de deal de klantenwerving in Duitsland en Oostenrijk goed zal doen, terwijl deze ook de marktpositie in Spanje kan versterken. "Het doel blijft uiteindelijk om 80 procent van de bevolking in een land te bedienen", aldus de topman op X. "Zelfs in Nederland of het Verenigd Koninkrijk zitten we pas op 35 tot 40 procent. Er zwemmen veel vissen in de zee."

Het aandeel Just Eat Takeaway koerste woensdagochtend 0,9 procent hoger op 12,11 euro.

Update: om reactie Jitse Groen en koers toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!