vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
STMicroelectronics investeert in Chinese fabriek
Beeld: ABM Financial News

STMicroelectronics investeert in Chinese fabriek

(ABM FN-Dow Jones) Halfgeleiderbedrijf STMicroelectronics start een joint venture met het Chinese Sanan Optoelectronics, om siliciumcarbide-wafers te produceren in Chongqing.  

De productie moet eind 2025 starten en zal in 2028 geheel op schaal zijn.

De fabriek steunt de groeiende vraag in China naar elektrisch rijden en naar toepassingen in de industrie en de energievoorziening.

Sanan zal daarnaast zelfstandig een fabriek bouwen die het siliciumcarbide-substraat produceert, dat nodig zal zijn voor de joint venture.

De kosten van de fabriek worden geschat op 3,2 miljard dollar, waarvan 2,4 miljard dollar aan investeringen over een periode van vijf jaar.

De nieuwe fabriek in China is een aanvulling op de investeringen van STMicroelectronics in Italië en Singapore. Het bedrijf verwacht een omzet van meer dan 5 miljard dollar uit siliciumcarbide in 2030.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.