vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
UBS zet koersdoel van €40 op Galapagos
Beeld: iStock

UBS zet koersdoel van €40 op Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) UBS is woensdag begonnen met het volgen van Galapagos met een Neutraal advies en een koersdoel van 40,00 euro. 

De analisten zijn voorzichtig gestemd, nadat het biotechbedrijf had besloten om niet langer Amerikaanse goedkeuring voor Jyseleca na te streven. Dit is het vlaggenschip medicijn voor auto-immuunziekten van Galapagos. Terwijl Jyseleca is goedgekeurd in de EU met een verwachte piekomzet van 400 miljoen euro, denkt UBS niet dat dit voldoende is om het aandeel hoger te zetten.

UBS is wel positief over de strategie van het bedrijf om oncologische celtherapie te starten onder leiding van nieuw management. Daarmee bevindt Galapagos zich echter in een zeer vroeg stadium en het veld is zeer concurrerend, waarschuwde UBS. Galapagos heeft echter voldoende middelen, benadrukte analist Xian Deng. 

Het aandeel Galapagos daalde woensdag een procent naar 39,12 euro.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!