vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Jan van Halst benoemd tot commissaris Ajax
Beeld: Ajax Images

Jan van Halst benoemd tot commissaris Ajax

(ABM FN-Dow Jones) Jan van Halst is vrijdagmiddag benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Ajax. Dit meldde de beursgenoteerde voetbalclub na afloop van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders in de Johan Cruijff ArenA.

De benoeming van Van Halst tot voetbalcommissaris is per direct geformaliseerd en geldt voor een periode van drieƫnhalf jaar, tot en met de jaarvergadering in november 2026.

Van Halst kwam als profvoetballer onder meer uit voor Ajax, FC Twente, Vitesse en FC Utrecht.

Verder trad commissaris Peter Mensing tijdens de BAVA af. Naast de vandaag benoemde Van Halst bestaat de raad van commissarissen van Ajax nu uit voorzitter Pier Eringa, Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick.

Tijdens de BAVA kwam er ook groen licht voor het beloningsbeleid en werd de beloning voor de RvC vastgesteld. De leden krijgen een vaste beloning van 25.000 euro bruto per jaar. Voorzitter Eringa krijgt daarbovenop een extra bedrag aan vaste beloning van 10.000 euro bruto per jaar en Van Halst een extra bedrag aan vaste beloning van 20.000 euro bruto per jaar.

Deze beloningen zorgden voor veel ophef. De bestuursraad van AFC Ajax Vereniging stelde eerder deze week zijn positie beschikbaar vanwege de beloningen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Ajax 11,450 +0,050 +0,44% 07 jun

Laatste nieuws

  1. 07 jun Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 07 jun Wall Street lager gesloten
  3. 07 jun Consumentenkrediet VS iets harder gestegen
  4. 07 jun Olieprijs hoger gesloten
  5. 07 jun Wall Street koerst af op lager slot
  6. 07 jun Europese beurzen lager gesloten
  7. 07 jun Bank of Canada verhoogt rente
  8. 07 jun Slotcall: kom op nou AEX, Besi toch, tech en recessie en toch kwartje?
  9. 07 jun AEX sluit licht lager en Besi onderuit
  10. 07 jun STMicroelectronics investeert in Chinese fabriek