vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Update: Fastned-oprichters hebben belang verkleind
Beeld: Fastned

Update: Fastned-oprichters hebben belang verkleind

(ABM FN-Dow Jones) Oprichters Michiel Langezaal en Bart Lubbers van Fastned hebben de geplande verkoop van een klein deel van hun belangen in het bedrijf afgerond. Dat maakte Fastned dinsdag nabeurs bekend.

Beide oprichters zouden geleidelijk tot ongeveer 2 procent van de uitstaande stukken verkopen, zoals aangekondigd op 11 januari 2023.

Het belang van Lubbers daalde van 39,16 procent tot 37,42 procent. Dat van Langezaal van 23,50 naar 21,76 procent. De familie Lubbers verkleinde het belang van Breesaap in Fastned van 6,11 tot 5,94 procent.

De twee oprichters wilden hun portefeuilles diversifiëren, moesten belastingverplichtingen voldoen en familieleningen aflossen die waren verstrekt om Fastned op te richten in 2012.

Er werden onderhands 600.000 certificaten van gewone aandelen verkocht aan institutionele beleggers en bijna 100.000 stukken werden op de markt verkocht volgens een vooraf overeengekomen verkoopplan.

"Het belangrijkste is dat de overhang nu weg is, en veel sneller dan verwacht", aldus analist Marc Hesselink van ING in een reactie op de verkoop.

Het aandeel Fastned daalde woensdag 8,5 procent.

Update: om juiste percentage Lubbers en Langezaal te melden, analist en koersreactie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!