Nieuwe testresultaten Philips bevestigen eerdere uitkomsten
Beeld: Philips

Nieuwe testresultaten Philips bevestigen eerdere uitkomsten

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft het onderzoek naar de gezondheidsrisico's bij zijn DreamStation-systemen One en Go ook afgerond, en net als bij de eerste generatie apparaten levert het afbrokkelen van de schuimlaag geen extra gezondheidsrisico's op. Dit meldde het bedrijf dinsdag.

Het betreft de testen van de apparaturen die niet werden schoongemaakt met ozon, maar Philips meldde dinsdag ook dat de eerste generatie apparaten die wel met ozon werden schoongemaakt ook geen extra risico's opleverden, hoewel het schuim wel eerder kapot gaat. De verwachting van Philips is dat dit ook zal gelden voor de One en Go, hoewel die onderzoeken nog bezig zijn.

Inmiddels is nu 95 procent van alle apparaten onder de veiligheidsmelding onderzocht, en dat zijn de eerste generatie DreamStation, System One en DreamStation Go.

De onderzoeksresultaten zijn voorgelegd aan de relevante toezichthouders, waaronder de Amerikaanse FDA.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!