vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
'Fugro koopwaardig'
Beeld: Fugro

'Fugro koopwaardig'

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft een koopadvies gegeven voor Fugro met een koersdoelverhoging van 16,00 naar 20,00 euro. Dit bleek maandag uit een rapport van analist Luuk van Beek.

Fugro heeft volgens de analist "de wind in de zeilen".

De cijfers over het eerste kwartaal geven volgens Van Beek vertrouwen in een herstel van de winst. Daarbij vindt hij het profiel van Fugro inmiddels stabieler en aantrekkelijker.

Degroof merkt op dat het herstel bij Fugro breed gedragen is. De "solide groei" in offshore wind zet volgens Van Beek door, terwijl ook het segment olie en gas weer een bescheiden groei laat zien.

De analist verwacht verder dat er een capaciteitstekort in de markt zal komen, waardoor Fugro betere prijzen kan rekenen en zijn marges zo kan opvijzelen.

Fugro streeft naar een verdere margestijging naar 8 tot 12 procent, en Degroof ziet ruimte om aan de bovenkant van deze bandbreedte uit te komen.

Het aandeel Fugro wint maandag een procent op 13,80 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!