vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Berenberg verhoogt koersdoel AkzoNobel
Beeld: Akzo Nobel

Berenberg verhoogt koersdoel AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 77,00 naar 83,00 euro en handhaafde het koopadvies op AkzoNobel. Dit bleek uit een rapport van analist Aron Ceccarelli.

Het aandeel Akzo noteert 30 procent lager dan de piek tijdens de coronapandemie, toen thuisklussers massaal hun huis van een nieuw likje verf voorzagen.

De reden voor deze koersdaling is volgens Ceccarelli dat beleggers reageren op analisten, die hun taxaties verlaagden. Sinds begin 2022 zijn de winsttaxaties voor 2023 meer dan gehalveerd.

Ceccarelli denkt echter dat de komende kwartalen voor het aandeel Akzo goed zullen zijn. De verfproducent zal allereerst profiteren van de dalende grondstofprijzen, terwijl de verkoopprijzen hoog blijven. Daarnaast opent de Chinese economie en tot slot is AkzoNobel bezig de kosten onder controle te krijgen, wat in de ogen van de analist als een extra bonus geldt.

Het aandeel AkzoNobel sloot donderdag in Amsterdam een half procent lager op 73,94 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!