vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Update: solide jaarstart TKH
Beeld: ABM Financial News

Update: solide jaarstart TKH

(ABM FN-Dow Jones) TKH heeft een solide update gepubliceerd over het eerste kwartaal. Dit oordeelde analist Tijs Hollestelle van ING maandag.

Zo viel de kwartaalomzet ongeveer 6 procent hoger uit dan ING had voorzien en het EBITA-resultaat was 8 procent beter dan verwacht.

Vision en vooral Connectivity boekten een hogere omzetgroei dan ING had voorzien, terwijl Manufacturing het ook beter deed dan de verwachte omzetdaling van 5 procent, met een minieme groei van 0,7 procent.

ING verwacht dat de cijfers positief ontvangen worden, vooral omdat TKH opmerkt dat de tekorten aan essentiële onderdelen voor bandenapparatuur wat beginnen af te nemen, waardoor de resultaten in de tweede helft van het jaar geleidelijk zullen verbeteren.

ING heeft een koopadvies op TKH met een koersdoel van 65,50 euro. Het aandeel stond maandag 2,5 procent hoger op 46,00 euro.

(Update om juiste koers te geven.)

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!