vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Omzet Nedap een vijfde omhoog in eerste kwartaal
Beeld: Nedap

Omzet Nedap een vijfde omhoog in eerste kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) Nedap heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 22 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde het concern uit Groenlo donderdag voorbeurs in een kwartaalupdate zonder concrete bedragen te noemen.

De terugkerende omzet steeg afgelopen kwartaal met 20 procent op jaarbasis.

Vrijwel alle marktgroepen droegen aan de groei bij, mede dankzij een inhaaleffect van productleveringen door meer productiecapaciteit.

Alleen Staffing Solutions liet een beperkte omzetdaling zien.

Outlook

Nedap sprak donderdag van aanhoudend volatiele marktomstandigheden, maar voorziet wel omzetgroei in 2023 conform de financiële doelstelling zoals eerder gedefinieerd in de Step Up! strategie.

Deze dateert van maart 2021 en omvat financiële doelstellingen tot en met 2025, waaronder een omzetgroei van 5 tot 10 procent op jaarbasis. Verder wordt gemikt op een operationele (EBIT) marge zonder eenmalige posten, die richting de 15 procent oploopt en een rendement op het geïnvesteerde kapitaal dat sterker stijgt dan de winstgevendheid.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!