'Lager koersdoel voor voorzichtig ING'
Beeld: ANPFoto

'Lager koersdoel voor voorzichtig ING'

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vorige week bij de kwartaalcijfers een voorzichtige toon aangeslagen over de verwachte toename van de rentebaten en de kostenstijgingen in 2023. Daarom verlaagt Kepler Cheuvreux het koersdoel voor de bank van 17,40 naar 16,50 euro en verdwijnt ING van de favorietenlijst. Dat plekje wordt ingenomen door het Belgische KBC.

De analisten rekenen nu op een kostengroei van 8,3 procent in 2023 en zijn voorzichtiger over de rentebaten in 2024, zodat de winstverwachting van Kepler voor volgend jaar met 9 procent omlaag moet.

De rentemarge op spaargeld zal in de nieuwe ramingen in het tweede kwartaal pieken op 107 basispunten en dan weer gaan dalen.

Wel verwacht Kepler een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro in mei. Daarmee zou vrijwel de gehele winst aan aandeelhouders worden teruggegeven dit jaar.

Kepler handhaafde wel het koopadvies op ING.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!