vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
'Meevallende resultaten Shell'
Beeld: ABM Financial News

'Meevallende resultaten Shell'

(ABM FN-Dow Jones) Shell heeft in het vierde kwartaal verrassend sterk gepresteerd met de gashandel en presenteerde sterke kasstromen. Dit stelden analisten van UBS donderdag.

De resultaten waren dus beter dan verwacht, aldus analist Henri Patricot. Hij was niet verrast door de aandeleninkoop van 4 miljard dollar die Shell presenteerde, maar de consensus had op iets minder gerekend, merkte hij op.

De operationele vrije kasstroom van 22,4 miljard dollar was veel meer dan de 18,2 miljard dollar waarop de consensus mikte, of de 19,6 miljard dollar waarop UBS rekende, "maar dat was vooral te danken aan een instroom van werkkapitaal van 10,4 miljard dollar". Hier had UBS slechts op circa de helft gerekend.

"We verwachten een positieve reactie op de sterke resultaten en kasstroom", aldus Patricot, die een koopadvies op Shell heeft met een koersdoel van 27,50 pond.

In Amsterdam wint het aandeel Shell donderdag 1,3 procent op 27,12 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!