vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
ABN Amro en Kepler positiever over Van Lanschot Kempen
Beeld: Van Lanschot Kempen

ABN Amro en Kepler positiever over Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo en Kepler Cheuvreux zijn dinsdag wat positiever geworden over Van Lanschot Kempen en verhoogden hun koersdoel voor het aandeel.

Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel van 30,00 naar 33,50 euro, terwijl bij ABN AMRO Oddo het koersdoel van 30,00 naar 32,00 euro ging. Kepler handhaafde het koopadvies en ABN heeft een Outperform advies.

Kepler verhoogde de ramingen voor de nettorentebaten. Ook ABN verwacht dat de bank hogere nettorentebaten heeft gerealiseerd in de tweede jaarhelft van 2022, waardoor de winst aantrok. 

Analisten van ABN AMRO Oddo voorzien een nettowinst van 30 miljoen euro of 52 miljoen euro op onderliggende basis. Wel verwachten de analisten lagere inkomsten uit commissies, vanwege de druk op de aandelenmarkten in de tweede jaarhelft.

ABN verwacht dat Van Lanschot Kempen 180 miljoen euro aan overtollig kapitaal heeft, goed voor 4,20 euro per aandeel. Voor 2023 en 2024 verhoogde ABN de taxaties voor de winst per aandeel flink, maar voor 2025 werd de winstverwachting niet echt aangepast.

Het aandeel Van Lanschot Kempen steeg dinsdagochtend met 6,2 procent tot 24,95 euro, bij relatief hoge handelsvolumes.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!