Berenberg: omzet Fastned overtreft verwachtingen
Beeld: Fastned

Berenberg: omzet Fastned overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in het vierde kwartaal meer omzet geboekt dan verwacht. Dit oordeelden analisten van Berenberg vrijdag.

De omzet viel 11,5 procent hoger uit dan waar Berenberg op mikte en laat zien dat Fastned grip heeft op de activiteiten, ondanks de toegenomen zorgen over de gestegen concurrentie, bezettingsgraad en de volatiele energieprijzen.

Berenberg blijft van mening dat de consensus voor 2024 en 2025 te laag is en dat opkomende updates van Fastned een sterke aanjager voor het aandeel zullen zijn.

Het aandeel Fastned maakte na publicatie van de kwartaalcijfers evenwel een koersval. Volgens Berenberg had dit te maken met het nieuws dat de oprichters van Fastned en investeerders van het eerste uur gezamenlijk een belang van 6 procent in het bedrijf verkopen. 

"Maar we vinden Fastned nog steeds een sterke speler op de markt voor elektrische auto's en we zien nog steeds een aantrekkelijke koopkans", concludeerden de analisten.

Berenberg heeft een koopadvies op Fastned met een koersdoel van 55,00 euro. Het aandeel Fastned sloot donderdag 6,6 procent lager op 43,14 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!