Update: Kabinet stelt fbi-maatregel uit
Beeld: ABM Financial News

Update: Kabinet stelt fbi-maatregel uit

(ABM FN-Dow Jones) Het Nederlandse kabinet heeft besloten dat de op Prinsjesdag dit jaar aangekondigde maatregel dat een zogeheten fiscale beleggingsinstelling, ook wel fbi, niet meer direct in Nederlands en buitenlands vastgoed mag beleggen met een jaar wordt uitgesteld tot 1 januari 2025. 

Dit is vrijdag bekend gemaakt in de kabinetsreactie op een evaluatierapport van SEO over de fiscale beleggingsinstelling (fbi) en de vrijgestelde beleggingsinstelling (vbi).

Met dit uitstel wil het kabinet de praktijk voldoende tijd gunnen.

Door het afschaffen van de fbi-status worden vastgoedfondsen belast als een regulier bedrijf, namelijk met 25,8 procent vennootschapsbelasting, terwijl dit nu nul is.

Eerder dit jaar schreven analisten van ABN AMRO Oddo dat NSI de meeste impact zal ondervinden van het verlies van de fbi-status. NSI is louter in Nederland actief, terwijl sectorgenoten als Wereldhave en Vastned ook buiten Nederland actief zijn.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!