Futures Wall Street wijzen omlaag
Beeld: ABM Financial News

Futures Wall Street wijzen omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, na een verliesreeks van vier dagen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,2 procent in het rood. De Nasdaq lijkt 0,3 procent lager van start te gaan.

Beleggers blijven vrezen voor de hogere rente die in het verschiet ligt door de maatregelen van de Federal Reserve om de hoge inflatie te bestrijden.

"De laatste bewegingen van de S&P 500 betekenen dat de rally na de toespraak van Powell die als duifachtig werd opgevat, nu geheel teniet is gedaan. En dat is ook niet gek, omdat hij niet bepaald iets nieuws zei", aldus Deutsche Bank.

De monetaire verkrapping door de Fed naast de hardnekkige inflatie, kan een aanmerkelijke economische vertraging opleveren, waarschuwden Goldman Sachs en JP Morgan deze week.

"De vrees groeit dat de economie zware tijden wacht, nu het bittere medicijn van de rente wordt ingezet om de koortsachtige inflatie omlaag te brengen", stelde Hargreaves Lansdown.

Volgende week woensdag staat het Amerikaanse rentebesluit op de agenda. 

De nieuwste economische cijfers laten zien dat de Chinese handel uit het lood is geslagen door een daling van de mondiale vraag en het zero-Covid-beleid. "Ondanks de versoepeling vandaag is de coronavirusnachtmerrie van China nog niet voorbij", aldus de analisten. In Hongkong daalden de aandelenkoersen woensdag 3 procent, een signaal dat de versoepeling die is aangekondigd al in de koersen zat.

Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 73,85 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 78,87 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0488. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0465 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
ADMA Biologics wil nieuwe aandelen plaatsen bij beleggers. Het aandeel daalde 8 procent in de handel voorbeurs.

Casey's General Stores heeft de verwachtingen voor de identieke omzet verhoogd, na een omzetgroei van 22 procent afgelopen kwartaal. Het aandeel wint voorbeurs 12 procent.

MongoDB verraste de markt met een winstgevend kwartaal en de verwachting van nog zo'n kwartaal. Analisten rekenden op verliezen.

Toll Brothers leverde meer huizen op en zag de omzet stijgen. Het aandeel noteerde voorbeurs licht hoger.

Slotstanden

De S&P500 index verloor dinsdag 1,4 procent tot 3.941,26 punten. De Nasdaq daalde 2,0 procent tot 11.014,89 punten en de Dow Jones-index verloor 1,0 procent tot 33.596,34 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!