Voorbeurs: Lichtgroene opening voor AEX

De Amsterdamse beurs gaat op Tweede Pinksterdag vermoedelijk hoger van start. Rond acht uur noteerde de future op de AEX 0,1 procent hoger.

Het belooft een rustige dag te worden. Veel handelaren zullen maandag nog vrij zijn. De agenda is bijna leeg. Vanavond nabeurs komt Alfen met kwartaalcijfers. Analisten verwachten een hogere omzet en EBIDA voor Alfen in het eerste kwartaal.

De Aziatische aandelenmarkten noteerden maandag in het groen en vrijdagavond op Wall Street sloot de Dow Jones index voor het eerst boven de 40.000 punten. In november 2020 schoot de Dow door de grens van 30.000 punten. 

In China besloot de centrale bank om de rentes onveranderd te laten. Daarnaast hintte Beijing op sancties, nu de Europese Commissie onderzoek doet na Chinese bedrijven.

Recent zei de Amerikaanse president Joe Biden al importheffingen op bepaalde Chinese goederen flink te verhogen.

AEX future

Futures op de AEX index wijzen vanochtend op een hogere opening. De index blijft bewegen binnen het stijgende trendkanaal en laat binnen dit kanaal steeds kleinere uitslagen zien. 

Door het aarzelende koersverloop sinds vorige week is de future nu teruggekeerd aan de onderkant avan het kanaal, waar het moet opveren om het patroon in stand te houden. Het technische plaatje oogt echter nog prima, waardoor een nieuwe beweging richting de bovenkant waarschijnlijk lijkt. 

 


Tom Nederhoff is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Tom Nederhoff

Analyse door: Tom Nederhoff

Tom Nederhoff is als junior technisch analist verbonden aan de IEX Group. In 2018 ontdekte Tom zijn interesse voor het maken van technische analyses en sindsdien heeft hij dit niet meer los kunnen laten. Binnen de TA focust hij zich met name op bewegingen in price ranges en patronen die zich veelvuldig herhalen. Ooit gestart ...

Meer over Tom Nederhoff