vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Voorbeurs: AEX houdt schade beperkt

De Amsterdamse beurs gaat woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteren een half uur voor de openingsgong tot 0,2 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,6 procent lager op 748,38 punten.

Beleggers blijven terughoudend in aanloop naar de Amerikaanse inflatiecijfers later vandaag. Ook verwerken zij de laatste bedrijfscijfers. De inflatiedata kunnen een belangrijke factor zijn in het besluit van de Federal Reserve om al dan niet de rentes verder te verhogen en kunnen de beurzen dan ook in beweging zetten. De markt gaat er nu over het algemeen vanuit dat de Fed later dit jaar de rentes weer zal verlagen, nu de inflatie wat lijkt af te koelen.

AEX future

De future op de Amsterdamse beurs is gisteren teruggezakt richting de voormalige steun rond 741 punten en is boven dit niveau opgevangen. De future lijkt hierdoor binnen de neutrale bandbreedte een nieuwe hogere koersbodem te vormen. Deze zal worden bevestigd na een doorbraak boven de laatste top rond 752 punten. Dan kan een aanval worden ingezet op de bovenzijde van de bandbreedte rond 762 punten.

 

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot